Hier & Nu

Praktische tips voor jouw struggles in het dagelijks leven!

Het komt wel goed, morgen zal het vast beter gaan…

Je houdt best wel wat ballen in de lucht! Niet alleen jouw verantwoordelijkheden op je werk, maar ook het contact met jouw collega’s, leidinggevende en misschien ook wel klanten. Daarnaast heb je thuis een gezin, partner of een huishouden waar jouw aandacht naartoe gaat. En vergeet het sociale leven en je familie niet.

Het begint altijd leuk! Je bent al die dingen gaan doen omdat je ze leuk vindt of omdat je er energie van krijgt. Maar jeetje zeg, het is soms ook wel gewoon even veel… Je kunt je soms niet meer herinneren waarom je het ooit leuk en gezellig hebt gevonden en het kost je nu eigenlijk meer energie dan het je oplevert.

Er zijn stiekem best wel wat dingen die niet gaan zoals jij dat eigenlijk zou willen. Maar ja, elke keer denk je bij jezelf “ach het valt wel mee, morgen weer een dag en dan gaat het vast beter”!

Herkenbare struggles?

De laatste tijd merk je dat de werkdruk te hoog wordt en je ervaart stress. Het wordt steeds moeilijker om te kunnen ontspannen terwijl je juist zo’n behoefte hebt aan rust.

Je irriteert je steeds vaker aan die ene collega die de kantjes er vanaf loopt of je vindt het lastig om werk uit handen te geven.

Jij voelt je (te) verantwoordelijk voor alles wat er thuis moet gebeuren en je hebt regelmatig het gevoel “ik sta er alleen voor”.
Hoe verdeel je nou eigenlijk jouw aandacht? Er is veel wat er in een week voorbij komt, maar eigenlijk wil je ook wel eens nee zeggen en wil je graag meer tijd voor jezelf!
Je bent klaar met alles wat je van jezelf moet en je wil meer gaan leven vanuit wat jij wil!

Je houdt jezelf voor de gek als je denkt dat het vanzelf, op magische wijze, wel over gaat en beter wordt.
Dat is de grootste onzin!

Ik heb dat dus al even voor je uitgeprobeerd, dat maar blijven zeggen dat het vanzelf wel beter wordt. Maar inmiddels weet ik dat het niet zo werkt en dat het alleen maar meer opstapelt. En dat gaat net zo lang totdat iets dat eigenlijk heel klein en makkelijk op te lossen was, zo groot wordt dat je ervan omvalt of dat er iets knapt.

En ik gun je zo dat het niet zo ver komt!

Toen ik nog gewoon in loondienst was, voordat ik met mijn eigen bedrijf startte, was de werkdruk altijd te hoog, zat “nee” niet in mijn standaard woordenschat en maakte ik absoluut geen tijd voor mijzelf.

Altijd maar doorgaan en denken dat het zo hoort of dat het vanzelf wel minder zou worden of beter zou gaan. Bij mij is dit jaren zo gegaan en kwam ik na jaren van dingen wegduwen, negeren en goed praten in een burn-out terecht.

“Geloof niet alles wat je denkt”

Dingen die ik heel makkelijk had kunnen oplossen, werden patronen die ik niet meer zo makkelijk los kon laten of naast mij neer kon leggen.

Wat had ik graag “op tijd” iemand om mij heen gehad die mij een spiegel had voorgehouden en mij had laten zien dat ik dingen ook anders had kunnen doen.

Maar over een coach had ik nog nooit gehoord en mijn omgeving kon mij ook niet helpen. Dat betekende dat ik zelf bleef modderen en dat alles maar bleef opstapelen.

Dat jij nu hier bent en dit leest is dus al fantastisch, jij hebt de eerste stap al gezet! Het betekent dat jij het jezelf gunt om geen last meer te hebben van die struggles en dat jij er klaar voor bent om dingen anders te gaan doen!

Wat zijn de ervaringen van anderen?

Wat gaan we doen?

Voor mij is het niet meer dan normaal, maar we beginnen met een kennismaking. En die is gratis en geheel vrijblijvend. Je kunt het zien als dé mogelijkheid om te kijken of coaching iets is voor jou en om te kijken of het Hier & Nu traject past bij jou en jouw vraag.

De eerste stap daarna is een gesprek (intake) waarin we uitgebreid stil staan bij wie jij bent en waar je tegenaan loopt. Wat zijn jouw struggles en welke voorbeelden kun je daarbij noemen?

In de gesprekken daarna gaan we, lekker praktisch, met die voorbeelden aan de slag. Hoe zou je willen dat die situatie gaat, wat heb je daarvoor nodig en wat zijn andere oplossingen waar je nog niet aan had gedacht?

Het resultaat van die gesprekken?
Ze gaan jou sterker en zelfverzekerder maken zodat jij voor jezelf kan kiezen, jouw grenzen kan aangeven en die situaties tegemoet gaat zonder stress of zorgen.

Is een coachsessie alleen maar praten? Moet je gekke oefeningen doen? Krijg je huiswerk mee?

Eerlijk? Ik heb nog geen idee!

Coaching is maatwerk! En dat houdt in dat ik niet met een standaard werkwijze werk. Want iedereen is uniek en iedereen leert en verwerkt informatie op zijn eigen manier. We gaan natuurlijk in gesprek, dus de sessies bestaan voor een groot deel uit praten. Ik hou je een spiegel voor en zal je ook uitdagen om op een andere manier naar dingen te kijken.

Soms hebben we dan aan praten genoeg en zie je vanzelf alle kwartjes vallen. Maar soms kan het ook helpen om in een sessie een oefening te doen. Dat is niks geks en niks engs, maar wel iets dat inzicht geeft!

En tja, huiswerk.. Ik hou niet van dat woord, maar het hoort er vaak wel bij in een traject. Met mij in gesprek gaan is natuurlijk leuk en daar heb je zeker veel aan! Maar uiteindelijk moet je in de “echte wereld” aan de slag en wil je dat er iets gaat veranderen. En dat zijn dingen die je tijdens het traject gaat uitproberen, want dan kunnen we daar nog makkelijk op bijsturen als iets niet werkt of nog lastig blijkt te zijn!

Wat zit er in ieder geval in elke sessie? Een grapje, humor en een beetje zelfspot van mijn kant! En dat is niet om dingen weg te lachen, alles behalve zelfs. Ik neem jou en de dingen waar je tegenaan loopt serieus en dat mag moeilijk, spannend, verdrietig en zwaar zijn. Daar is alle ruimte voor! En daarnaast is er ook altijd ruimte voor een lach en wat vrolijkheid. Dat is voor mij de juiste balans en leert jou hopelijk dat die balans er altijd en overal mag zijn!

 

Aan het eind van het traject heb je:

·1·

Inzicht in wat jou in de weg zit en waarom!

Je weet waar jouw frustraties, irritaties en stress vandaan komen. Je snapt waarom jij het gevoel kan hebben er alleen voor te staan en druk te ervaren. En je weet waarom je het lastig vindt om voor jezelf te kiezen en nee te zeggen.

Kortom je weet hoe jouw ideale leven eruit zou moeten zien!

·2·

Andere oplossingen om met die struggles om te gaan!

Je breekt uit het kringetje waarin je maar vast blijft zitten. En je krijgt andere inzichten en manieren om naar jouw struggles te kijken. Een out of the box kijk op de dingen waar je al een tijdje in vast zit. Je voelt je daardoor vrij en ziet alle mogelijkheden.

Je maakt andere keuzes en je kiest vaker voor jezelf!

·3·

Meer rust, minder stress en meer zelfvertrouwen!

Je ontdekt dat er meer mogelijk is dan je eerst dacht. En dat jij meer kan en durft dan bij de start van het traject. Het geeft je de rust om situaties objectief te bekijken, te zoeken naar de beste oplossing voor jou en het zelfvertrouwen om in actie te komen.

Je leeft echt het leven dat jij wil leven!

Hier & Nu is een hechte samenwerking

en een investering in jezelf.

Het Hier & Nu traject is geen standaard traject. Het is maatwerk, want iedereen is anders en iedereen ontwikkelt zich op een eigen manier. Op basis van jouw vraag maken we een traject dat helemaal bij jou past!

Ik ga je helpen om jezelf nieuw gedrag aan te leren en samen zorgen we er voor dat het blijft hangen. Op die manier is een coachtraject een blijvende verandering en weet je wat je in toekomstige situaties gaat helpen en hoe je die kunt aanpakken.

Wat hoort er allemaal bij het Hier & Nu coachtraject?

→ Kennismaking
We beginnen altijd met een kennismaking, gratis en vrijblijvend. Dit is hét gesprek om al je vragen te stellen en om een goed beeld te krijgen van coaching en hoe ik werk.
Is er een klik? Dan gaan we samen aan de slag!

→ Intake
Dit is onze eerste echte sessie en die gebruik ik om zo veel mogelijk informatie te verzamelen over wie jij bent en waar je tegenaan loopt. Hier leggen we de basis voor de rest van het traject.

→ 4 Coachsessies
In deze gesprekken gaan we aan de slag met jouw struggles. Wat zit jou in de weg, waarom en hoe ziet jouw oplossing eruit? Je krijgt van mij een andere kijk op situaties, praktische tips en opdrachten om thuis mee aan de slag te gaan.

→ SOS service
Tussen de sessies door ben ik bereikbaar via de app of de mail voor alle vragen die je hebt, voor momenten waarop je even vastloopt en hulp die je kunt gebruiken.

→ Alle gesprekken duren 1 uur
Zodat we alle tijd hebben om stil te staan bij de afgelopen tijd, de opdrachten die je hebt gedaan, andere dingen die je tegenkomt en natuurlijk al jouw vragen.

→ Locaties
Ik heb een eigen praktijkruimte in Schoonhoven en ik coach ook online via Zoom. Wil je liever bij jou in de buurt afspreken? Ik heb mogelijkheden in Rotterdam, Capelle a/d IJssel, Dordrecht, Gorinchem, Reeuwijk en Vianen voor zowel wandelcoaching als gewone sessies.

€ 399,00 (dit is ook in termijnen te betalen)

 

Heb je nog vragen? Ik beantwoord ze hier!

Wanneer kan ik starten met dit traject?
Na onze kennismaking kunnen we binnen twee weken starten met het traject. Uiteraard is dit in overleg en moet het ook in jouw agenda passen! Ik werk op maandag t/m donderdag en in overleg zouden we onze afspraken ook in de avonden kunnen plannen.
Wat is er zo uniek aan dit coachtraject?
Ik werk niet met standaard trajecten. Ik geloof er niet in dat ik met iedereen dezelfde volgorde, dezelfde oefeningen of dezelfde gesprekken kan voeren. Ieder mens in uniek, iedereen leert op zijn of haar eigen manier en iedereen krijgt dus een op maat gemaakt traject. Als coach blijf ik mij ontwikkelen dmv opleidingen, supervisie en intervisie. Dat betekent voor jou dat ik uit diverse bronnen kan putten om voor jou het traject te maken dat bij jou past.

Wat een coachtraject bij mij verder uniek maakt is dat je mij als coach erbij krijgt. Met mijn eigen(wijze) kijk op de wereld en jouw verhaal!
Wat haal ik precies uit het Hier & Nu traject?
Dit traject gaat over de dingen waar je in het dagelijks leven tegenaan loopt en waarbij je praktische tips en tools kunt gebruiken. We gaan hier niet de diepte in om te kijken waar bepaald gedrag is ontstaan. In dit traject leer je om op een andere manier naar die situaties te kijken of om met andere oplossingen te komen. Je leert om wat meer buiten de kaders te kijken naar wat er allemaal mogelijk is!
In welk tempo volg ik het Hier & Nu traject?
Eigenlijk doen we dit in jouw eigen tempo. Ik raad vaak af om elke week een sessie te plannen omdat er ook gewoon dingen moeten landen of ruimte moeten krijgen. Maar alles vanaf elke 2, 3 of 4 weken kan heel goed. Het hangt vaak ook af van wat we bespreken of waar we in het traject zijn en natuurlijk wat het beste bij jou past.
Is het Hier & Nu traject geschikt voor mij?
Dit traject is voor jou als jij in het dagelijkse leven tegen bepaalde problemen aanloopt die we met praktische tips en tools kunnen oplossen. Je bent bereid om er, tussen de sessies door, mee aan de slag te gaan en de dingen die we bespreken uit te gaan proberen. Als jij de diepte in wil en wil achterhalen waar bepaald gedrag of patronen zijn ontstaan, dan past het Deep Dive traject waarschijnlijk beter bij je.
Kan ik in termijnen betalen?
Dat kan zeker! Je kunt in 2 of 3 termijnen betalen.
Kan ik tussen de afspraken voor ook support krijgen?
Dat is voor mij vanzelfsprekend! Als je vastloopt bij een opdracht die je hebt meegekregen, als je vragen hebt of als je ergens anders tegenaan loopt en dat even kwijt wil. Je kunt altijd appen of mailen en als het nodig is bellen we even!
Ik heb nog meer vragen, waar kan ik die stellen?
Je kunt mij altijd een berichtje sturen, dat kan naar hallo@leoniecares.nl of via de contactpagina van deze site. Op die contactpagina vind je ook de mogelijkheid om een vrijblijvende kennismaking te plannen. Als je twijfelt over wat jouw vraag nu precies is en wat daar het beste bij past… Plan dan een kennismaking en dan kijken we samen wat het beste past!