Tijd voor een feestje!

Feest

Leonie Cares Coaching is een feit!
Eindelijk is het zo ver, mijn website is live, www.leoniecares.nl, kijk eens wat een plaatje :)!
Ook mijn coachpraktijk is nu ook officieel van start. Tijd voor een feestje!

Dit is een moment om stil te staan bij wat er allemaal is gebeurd de afgelopen jaren en wat ik allemaal heb bereikt.
Alle ups en downs, alle tranen en alle moeilijke, leuke en bijzondere momenten.

Hoe het allemaal begon… Leonie Cares
Zo’n praktijk komt natuurlijk niet uit de lucht vallen. Nou ja, in ieder geval bij mij niet!
Ik denk dat de stap om eind 2017 mijn baan op te zeggen het begin is geweest, ook al voelde dat toen nog niet zo.

Het was mega spannend om mijn vaste baan op te zeggen en geen idee te hebben wat ik zou willen doen. Mijn vriend zat op dat moment tussen twee banen in dus dat maakte het nog nét iets spannender. Ik had geen idee wat ik leuk vond of in welke richting ik het moest gaan zoeken. Na een paar maanden doen alsof het vakantie was, ben ik naar een coach gegaan. Niet alleen heeft zij mij waardevolle inzichten meegegeven, zij heeft mij ook laten uitspreken wat er al die tijd al was. Het willen coachen, helpen van mensen en nieuwsgierig zijn naar waarom mensen doen wat ze doen. Nieuwsgierig zijn naar; als je iets anders zou willen of als iets je in de weg zit, hoe ontworstel je je daar dan aan? Weliswaar zat dit heel diep weggestopt, maar ik denk dat het er altijd ergens wel is geweest.

Gaan met die banaan?
Dan denk je misschien; YES nu heb je het gevonden, gaan met die banaan. Maar toen kwamen de twijfels… Kan ik dat wel? Dan moet ik weer gaan studeren en dat is in het verleden ook nooit succesvol geweest. Ik heb nog nooit een studie afgemaakt, waarom zou het mij nu wel lukken? En zo kan ik nog wel even doorgaan ;)! Ook hier hebben we het tijdens de coaching over gehad en ik ben tot de conclusie gekomen dat ik het mag proberen. Dat het ook OK is als het niet lukt en dat ik er achter mag komen dat het niet gaat.

Ook al vind ik alles wat nieuw is en moeilijk zou kunnen zijn heel spannend. Ik ga het niet uit de weg! Ik loop er misschien eerst een paar weken rondjes omheen, maar uiteindelijk ga ik er voor, in mijn eigen tempo en op mijn eigen manier.

Hoe is dat voor jou? Zijn er dingen die jij spannend vindt?
Heb jij dromen of doelen die je misschien spannend vindt?

Trots
Op het moment dat ik dit schrijf merk ik dat ik emotioneel word, want wat ben ik f*cking trots op mijzelf! Ik ben natuurlijk wel aan die studie begonnen en nu twee jaar later is het einde bijna in zicht. Het eerste jaar, de opleiding Coach Practitioner, heb ik succesvol afgrond en het tweede jaar, Master Coach, zit in de afrondende fase!

Ik vind dat we vaker stil mogen staan bij de dingen die goed gaan of waar we trots op zijn. Minder kritisch zijn naar jezelf. Kleine (of grote) celebration moments vieren :)! Waar ben jij trots op?

Tegelijk met het starten van mijn opleiding is ook mijn eigen bedrijf van start gegaan. De afgelopen twee jaar heb ik als zzp’er recruitment opdrachten mogen oppakken. Er moest namelijk wel een opleiding betaald worden :). Ik ben dankbaar dat deze mogelijkheden op mijn pad zijn gekomen!

Het was best druk met én een baan, én een studie, coachtrajecten, tijd voor mijzelf, een relatie en andere sociale gezelligheid. Maar zoals met veel dingen waarvan ik dacht; dat kan ik niet, bleek ik het wel te kunnen :).

Denk jij dat wel eens? Oh maar dat kan ik helemaal niet, of dat durf ik niet? En dan blijkt dat je het wel kan en durft? Of worstel jij juist met de balans tussen jouw werk en jouw privéleven?

Sharing is echt caring
Ik geloof er in dat je niet alles zelf hoeft te kunnen. Soms is het handig of fijn om je verhaal te kunnen delen. Te kunnen leren van de ervaringen van een ander of andere inzichten van iemand te krijgen. Ik heb zelf altijd veel te laat aan de bel getrokken, ben te vaak, te ver en te lang over mijn eigen grenzen heen gegaan. De coachtrajecten die ik zelf heb doorlopen hebben mij ontzettend veel gebracht. In de trajecten die ik zelf heb mogen begeleiden, merk ik iedere keer opnieuw hoe bijzonder het is om te mogen meedenken en sparren met iemand die een beetje vast zit. Het is zo gaaf om te zien wat voor kracht iedereen in zich heeft, welke stappen iemand maakt en getuige te mogen zijn van de groei en ontwikkeling van iemand.

Vind jij het lastig om te delen waar je mee zit of tegenaan loopt? Wat maakt het lastig om te delen? Wat zou het je kunnen opleveren?

Leonie Cares is er voor…
…jou, die even vastzit, even niet meer weet hoe het verder moet. Die een beetje wankelt en weer stevig in zijn (of haar) schoenen wil staan. Voor jou, die zoekende is naar wie ben ik of wat wil ik? Beter jouw grenzen wil kunnen aangeven of meer balans in je leven wil.

Herken jij jezelf in deze vragen of loop je ergens anders tegenaan? Hier kun je meer lezen over mijn coaching!

Tip van de dag
Welke boodschap zou ik vandaag aan je willen meegeven?
In dat wat je spannend vindt ligt misschien wel een belangrijk verlangen! Blijf er rondjes omheen draaien, blijf het onderzoeken en onthou dat kleine stapjes ook stapjes zijn :).

Je mag mij natuurlijk ook een berichtje sturen en dan gaan we samen op onderzoek uit! Dat kan in (online)traject, maar ook een éénmalige (online) Leonie Cares Kort maar Krachtig sessie.

Liefs Leonie

Wil je niks missen? Volg mij dan via Instagram, Facebook of LinkedIn!