Deep Dive

Hét traject dat jou helpt om patronen los te laten zodat jij die bagage niet meer hoeft mee te slepen. Je leert andere keuzes maken en je ontdekt wie je echt bent!

Zo ben ik nu eenmaal, ik kan er niks aan doen, wat wil jij, sorry…

Voldoen aan verwachtingen van anderen, perfectionisme, dat grote verantwoordelijkheidsgevoel, pleasen, altijd maar sorry zeggen, de angst om fouten te maken, te weinig zelfvertrouwen en moeilijk jouw eigen grenzen aangeven?

Het is allemaal gedrag dat jij jezelf hebt aangeleerd omdat het ooit nodig was om overeind te blijven of omdat je die rol nou eenmaal hebt gekregen.

Dat gebeurt onbewust en sluipt er langzaam en heel geleidelijk in. En dat gedrag kan ook heel lang voelen als iets dat normaal is en waar je veel aan hebt. Vaak komt er wel een moment dat je het opmerkt, dat je denkt oh dat is eigenlijk helemaal niet fijn of handig dat ik dit doe. Die eerste bewustwording doet vaak nog niks. Je stopt het weer weg want je denkt dat het er nou eenmaal bij hoort of je negeert het ’t liefst.

Is dat erg? Als je er geen last van hebt niet! Maar als dit in de weg zit van wie jij bent of wie jij wil zijn dan is het tijd om te ontdekken waar dat gedrag vandaan komt en hoe je dat kunt veranderen.

Herkenbare struggles?

Je hebt je gespecialiseerd in het aanpassen aan anderen, jij voelt goed aan wat iemand nodig heeft en hoe jij je daaraan kunt aanpassen. Gevolg? Je zet jezelf op de laatste plaats en wat jij nodig hebt en wie jij bent stop je weg.

Jij legt jouw lat hoog en alles moet goed, beter of het liefst perfect en je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Het is lastig om de controle los te laten. Als je het zelf doet weet je echt dat het goed komt!

Je zegt vaak sorry, terwijl dat helemaal niet nodig is. Daardoor voel jij je steeds kleiner en minder belangrijk worden. Het is tijd om weer vertrouwen te krijgen in jezelf en te voelen dat je er mag zijn er toe doet!

Jij vindt het spannend om keuzes te maken die jou echt gelukkig maken. Want wat nou als het niet lukt? Of wat als je het niet kan? En wat zal jouw omgeving zeggen? Maar wat zou het je opleveren als je kunt staan voor wie je bent en wat je wil? Dat je kunt doen waar jij blij en gelukkig van wordt!

Is dit het nou”? Op papier heb je het goed voor elkaar: een goede baan, leuk huis, fijne relatie of je bent happy single, een goed gevuld sociaal leven en je hebt leuke hobby’s. Maar toch knaagt er iets aan je. Het gevoel dat je met dit fantastische pakket gelukkig moet zijn en je dat niet bent. Tegelijk vindt je dat onzin en vindt je dat je gewoon blij moet zijn met wat je hebt.

Inzicht in waarom jij doet wat je doet gaat je helpen om dingen anders te kunnen doen! Het is dé weg naar jezelf kunnen zijn.

Ik ben een paar coachtrajecten, 2 coachopleidingen en een burn-out verder en ik weet nu waar mijn gedrag vandaan komt, waarom dat is ontstaan en hoe erg mij dat eigenlijk in de weg heeft gezeten. Daardoor ben ik er ook achter gekomen hoe ik eigenlijk zou willen reageren en wat ik ervoor nodig had om dat te kunnen.

Uiteindelijk hebben al die inzichten ervoor gezorgd dat ik nu vol overtuiging kan zeggen dat ik ben wie ik wil zijn. En dat ik blij ben met wie ik ben en dat ik mijzelf ook echt een leuk mens vind.

En eerlijk? Ik vond mijzelf helemaal niet leuk want ik was vaak chagrijnig, kwam ontzettend hard, scherp en ongezellig uit de hoek. Waarom deed ik dat eigenlijk?

Dat was alllemaal gevolg van al dat aanpassen aan anderen, streng zijn voor mijzelf en vooral dus eigenlijk niet mijzelf zijn.

Het is gedrag dat is ontstaan om mijzelf te beschermen omdat ik dat ooit, ergens nodig heb gehad.

Ik heb mijzelf leren kennen en kan oprecht zeggen dat ik blij ben met wie ik ben! En ik mag mijzelf zijn ongeacht wat anderen daar van vinden!

Is het makkelijk en doe je dat even zo tussendoor?

Nee, dat is het zeker niet. Het kwartje kan wel snel vallen hoor! Soms komt dat ene belangrijke inzicht ineens uit de lucht vallen en dan begint het proces om dingen anders te gaan doen. Maar zelfs met dat inzicht kan het soms spannend zijn.

Ik weet nu wat mijn triggers zijn en hoe ik daar mee om kan gaan en ik heb geleerd om die sneller op te merken en om dan bij te sturen. Zelf geloof ik er ook niet in dat die dingen ooit helemaal weg zijn, maar ik geloof er wel in dat ik er geen last meer van heb.

Als je er aan toe bent om deze ontdekkingstocht aan te gaan, dan wordt het de reis van je leven!

Wat zijn de ervaringen van anderen?

Wat gaan we doen?

Voor mij is het niet meer dan normaal, maar we beginnen met een kennismaking. En die is gratis en geheel vrijblijvend. Je kunt het zien als dé mogelijkheid om te kijken of coaching iets is voor jou en om te kijken of het Deep Dive traject past bij jou en jouw vraag.

De eerste stap daarna is een gesprek (intake) waarin we uitgebreid stil staan bij wie je bent, hoe je bent gekomen waar je nu bent en waar je tegenaan loopt. Wat zijn jouw struggles en wat doen die met jou?

In de gesprekken daarna maken we die deep dive. We kijken naar waar bepaald gedrag vandaan komt en waarom dat is ontstaan. Wat heb je nodig om dingen los te kunnen laten of af te ronden? Hoe speelt dat in jouw dagelijkse leven een rol, welke praktische tips kunnen jou daarbij helpen en ga je in de toekomst andere keuzes maken.

Het resultaat van die gesprekken?
Ze gaan jou ontzettend veel inzicht geven in wie je bent en waarom je doet wat je doet. Je gaat onderscheid maken tussen de dingen die je wil houden en die goed voor je werken en de dingen waar je afscheid van wil nemen omdat ze niet meer werken.

Met het Deep Dive traject krijg je ook de tools mee om daarin dan andere keuzes te gaan maken.
Je wordt wie je op dat moment wil zijn.

Is een coachsessie alleen maar praten? Moet je gekke oefeningen doen? Krijg je huiswerk mee?

Eerlijk? Ik heb nog geen idee!

Coaching is maatwerk! Ik werk niet met een standaard werkwijze want iedereen is uniek en iedereen leert en verwerkt informatie op zijn eigen manier. We gaan natuurlijk in gesprek, dus de sessies bestaan voor een groot deel uit praten. En ik hou je een spiegel voor en zal je ook uitdagen om op een andere manier naar dingen te kijken.

Soms hebben we dan aan praten genoeg en zie je vanzelf alle kwartjes vallen. Maar soms kan het ook helpen om in een sessie een oefening te doen. Dat is niks geks en niks engs, wel iets dat inzicht geeft!

En tja, huiswerk.. Ik hou niet van dat woord, maar het hoort er vaak wel bij in een traject. Met mij in gesprek gaan is natuurlijk leuk en daar heb je zeker veel aan! Maar uiteindelijk moet je in de “echte wereld” aan de slag en wil je dat er iets gaat veranderen. En dat zijn dingen die je tijdens het traject gaat uitproberen, want dan kunnen we daar nog makkelijk op bijsturen als iets niet werkt of nog lastig blijkt te zijn!

Wat zit er in ieder geval in elke sessie? Een grapje, humor en een beetje zelfspot van mijn kant! En dat is niet om dingen weg te lachen, alles behalve zelfs. Ik neem jou en de dingen waar je tegenaan loopt serieus en dat mag moeilijk, spannend, verdrietig en zwaar zijn. Daar is alle ruimte voor! En daarnaast is er ook altijd ruimte voor een lach en wat vrolijkheid. Dat is voor mij de juiste balans en leert jou hopelijk dat die balans er altijd en overal mag zijn!

 

Aan het eind van het traject heb je:

·1·

Inzicht in waar jouw gedrag vandaan komt en welke patronen daarbij horen!

Je leert wanneer en waarom bepaald gedrag is ontstaan en welke patronen daarbij horen. Daarnaast ontdek je wat nog goed bij je past en wat je los kunt laten. Dat geef je een plekje en hecht je af zodat je verder kan en andere keuzes kunt gaan maken.

Je weet waarom je doet wat je doet en wat je anders zou willen!

·2·

Het vertrouwen in jezelf om andere keuzes te maken en mag jij jezelf zijn!

Je hebt niet langer het gevoel dat er iets niet klopt omdat je weer waar dingen vandaan komen. Het is logisch en valt op z'n plek. En je wordt je in het dagelijks leven bewust van de bekende valkuilen en er ontstaat ruimte om dingen anders te doen.

Je durft andere keuzes te maken en je kiest vaker voor jezelf!

·3·

Meer rust, minder stress en meer zelfvertrouwen. Je weet wie je bent en wat je wil!

Je leert jezelf kennen en je ontdekt wie je echt ben, wat echt belangrijk voor je is en waar jij voor staat. En je durft dat te uiten en keuzes te maken die daarbij aansluiten. Je hebt vertrouwen in jezelf en waar wat jouw valkuilen zijn en hoe je daar weer uit komt.

Je leeft echt het leven dat jij wil leven!

Deep Dive is een hechte samenwerking

en een investering in jezelf.

Het Deep Dive traject is geen standaard traject. Het is maatwerk, want iedereen is anders en iedereen ontwikkelt zich op een eigen manier. Op basis van jouw vraag maken we een traject dat helemaal bij jou past!

Ik ga je helpen om uit te zoeken waar bepaald gedrag vandaan komt zodat je dat los kunt laten. Dat zorgt ervoor dat jij andere keuzes kunt maken en jezelf nieuw gedrag kunt aanleren. Samen zorgen we er voor dat het blijft hangen. En op die manier is een coachtraject een blijvende verandering en weet je wat je in toekomstige situaties gaat helpen en hoe je die kunt aanpakken.

Wat hoort er allemaal bij het Deep Dive coachtraject?

→ Kennismaking
We beginnen altijd met een kennismaking, gratis en vrijblijvend. Dit is hét gesprek om al je vragen te stellen en om een goed beeld te krijgen van coaching en hoe ik werk.
Is er een klik? Dan gaan we samen aan de slag!

→ Intake
Dit is onze eerste echte sessie en die gebruik ik om zo veel mogelijk informatie te verzamelen over wie jij bent, waar je vandaan komt en wat jou in de weg zit. Hier leggen we de basis voor de rest van het traject.

→ 7 Coachsessies
In deze gesprekken gaan we aan de slag met jouw struggles. Wat zit jou in de weg, welk gedrag en welke patronen horen daarbij. Hier gaan we de diepte in en kijken waar dat vandaan komt en waarom dat ooit nodig was. Daarna maken we de stap naar het dagelijks leven en de toekomst. Je krijgt van mij een andere kijk op situaties, praktische tips en opdrachten om thuis mee aan de slag te gaan.

→ SOS service
Tussen de sessies door ben ik bereikbaar via de app of de mail voor alle vragen die je hebt, voor momenten waarop je even vastloopt en hulp die je kunt gebruiken.

→ Alle gesprekken duren 1 uur
Zodat we alle tijd hebben om stil te staan bij de afgelopen tijd, de opdrachten die je hebt gedaan, andere dingen die je tegenkomt en natuurlijk al jouw vragen.

→ Locaties
Ik heb een eigen praktijkruimte in Schoonhoven en ik coach ook online via Zoom. Wil je liever bij jou in de buurt afspreken? Ik heb mogelijkheden in Rotterdam, Capelle a/d IJssel, Dordrecht, Gorinchem, Reeuwijk en Vianen voor zowel wandelcoaching als gewone sessies.

€ 640,00 (dit is ook in termijnen te betalen)

Heb je nog vragen? Ik beantwoord ze hier!

Wanneer kan ik starten met dit traject?
Na onze kennismaking kunnen we binnen twee weken starten met het traject. Uiteraard is dit in overleg en moet het ook in jouw agenda passen! Ik werk op maandag t/m donderdag en in overleg zouden we onze afspraken ook in de avonden kunnen plannen.
Wat is er zo uniek aan dit coachtraject?
Ik werk niet met standaard trajecten. Ik geloof er niet in dat ik met iedereen dezelfde volgorde, dezelfde oefeningen of dezelfde gesprekken kan voeren. Ieder mens in uniek, iedereen leert op zijn of haar eigen manier en iedereen krijgt dus een op maat gemaakt traject. Als coach blijf ik mij ontwikkelen dmv opleidingen, supervisie en intervisie. Dat betekent voor jou dat ik uit diverse bronnen kan putten om voor jou het traject te maken dat bij jou past.

Wat een coachtraject bij mij verder uniek maakt is dat je mij als coach erbij krijgt. Met mijn eigen(wijze) kijk op de wereld en jouw verhaal!
Wat haal ik precies uit het Deep Dive traject?
Dit traject gaat je helpen begrijpen waarom jij de dingen doet zoals je ze doet. Als het nodig is ga je dingen afronden of een plekje geven en je gaat nadenken over wat je wil houden en wat je anders zou willen doen. Welk gedrag zou beter bij je passen en hoe zorg je ervoor dat je dat ook kunt gaan laten zien? Ik geloof erin dat je met traject meer jezelf wordt en mag zijn en dat dingen uit het verleden je minder in de weg zullen zitten.
In welk tempo volg ik het Deep Dive traject?
Eigenlijk doen we dit in jouw eigen tempo. Ik raad vaak af om elke week een sessie te plannen omdat er ook gewoon dingen moeten landen of ruimte moeten krijgen. Maar alles vanaf elke 2, 3 of 4 weken kan heel goed. Het hangt vaak ook af van wat we bespreken of waar we in het traject zijn en natuurlijk wat het beste bij jou past.
Is het Deep Dive traject geschikt voor mij?
Dit traject is voor jou als jij al langere tijd met dezelfde dingen worstelt. Je wil daar wel eens vanaf en je snapt dat het daarbij helpt om uit te zoeken waar dit gedrag is ontstaan en welke patronen daarbij horen. Je bent bereid om op onderzoek uit te gaan en om er ook tussen de sessies door aandacht aan te besteden. Dit traject is voor jou als je de combi zoekt tussen en ontdekken waar bepaald gedrag vandaan komt en praktische tips over hoe je dat kunt ombuigen.
Kan ik in termijnen betalen?
Dat kan zeker! Je kunt in 3 of 4 termijnen betalen.
Kan ik tussen de afspraken door ook support krijgen?
Dat is voor mij vanzelfsprekend! Als je vastloopt bij een opdracht die je hebt meegekregen, als je vragen hebt of als je ergens anders tegenaan loopt en dat even kwijt wil. Je kunt altijd appen of mailen en als het nodig is bellen we even!
Ik heb nog meer vragen, waar kan ik die stellen?
Je kunt mij altijd een berichtje sturen, dat kan naar hallo@leoniecares.nl of via de contactpagina van deze site. Op die contactpagina vind je ook de mogelijkheid om een vrijblijvende kennismaking te plannen. Als je twijfelt over wat jouw vraag nu precies is en wat daar het beste bij past. Plan dan een kennismaking en dan kijken we samen wat het beste past!