Waarom een coach?

Ga lekker zitten en lees verder...

Aandacht en tijd voor jezelf

 

 

 

Herken jij jezelf in één van de onderstaande punten?

  • Waar wordt ik gelukkig van? Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik? (zowel werk als privé)
  • Voorkomen of herstel van een burn-out
  • Stress verminderen
  • Het vinden van een goede balans; werk, privé, studie, sociale leven, relaties
  • Perfectionisme, omgaan met het kritische stemmetje in je hoofd
  • Faalangst
  • Stevig in je schoenen staan en je grenzen aangeven
  • Meer zelfvertrouwen

Wil je weten hoe coaching hierin een rol kan spelen?

Aandacht

We hebben allemaal een druk leven; werk een sociaal leven, studie, gezin en het huishouden. Al die ballen moet je tegelijk in de lucht weten te houden en meestal lukt dat ook heel goed. Iedereen ervaart ook weleens momenten van “het even niet meer weten”. Vaak kom je er zelf of met behulp van jouw omgeving wel weer uit, maar wat als je dat even niet lukt?

We moeten veel van onszelf en we denken veel te moeten van onze omgeving. Daar kun je jezelf in kwijtraken en dan ga je over je eigen grenzen heen. Je merkt misschien dat je andere dingen zou willen dan die je doet, maar dan denk je ook bij jezelf, nog even volhouden. Schouders eronder en doorgaan.

Hoe fijn zou het zijn als je dan je grens kunt aangeven. Kunt zeggen; nu even niet! Opkomen voor jezelf, jouw eigen behoeftes, lief zijn voor jezelf en dat kritische stemmetje even naar de achtergrond brengen.

Loop jij vast op bepaalde onderwerpen? Blijf je maar malen en rondjes draaien in je hoofd? Loop je jezelf voorbij en kom jij onderaan je prioriteitenlijstje? Ben je kritisch naar jezelf? Ben je nieuwsgierig naar coaching?

Als coach wil ik samen met jou kijken naar waar je tegenaan loopt en wat voor invloed dat heeft op jou en jouw leven.

Een coachtraject is geen quick-fix. Het wordt niet een “ik ga je wel even vertellen hoe je het op moet lossen”. Ik wil je helpen om jezelf nieuw gedrag aan te leren en er voor te zorgen dat het blijft hangen. Op die manier weet je wat je kunt doen in toekomstige situaties.

Het eerste gesprek, de kennismaking, is bedoel om te kijken of de klik er is en of jij je op je gemak voelt bij mij. Na die kennismaking volgt er een intake, waarbij ik zo veel mogelijk informatie ga verzamelen rond jouw coachvraag. Op basis van dat gesprek stippel ik een traject uit dat we samen bespreken. Het is belangrijk dat jij je kunt vinden in het traject dat we samen gaan oppakken.
Een coachtraject duurt gemiddeld 6 tot 8 sessies, maar het is altijd aangepast aan jou en jouw vraag. Het kan dus zijn dat we minder of meer gesprekken nodig hebben. Ook dat bespreken we natuurlijk samen!

Kort maar Krachtig sessie

Heb je wél behoefte aan een gesprek, maar wil je niet gelijk een traject induiken? Leonie Cares Kort maar Kachtig is een éénmalige sessie om weer een stapje in de juiste richting te kunnen zetten.

Weet je wat je moet doen, maar weet je niet goed hoe je dat met doen? Wil je samen sparren over een situatie of vraag waar je nu mee zit? Stuur mij dan een berichtje!

Het coachingstraject bij Leonie heeft mij veel inzichten gegeven en heeft mij geleerd dat mijn mening ook telt. Dat ik er als persoon ook mag zijn én het heeft mij meer van mijzelf leren houden.

Hetgeen wat vooral heeft geholpen in de coaching is dat Leonie mij op mijn gemak heeft gesteld. Daarnaast gaf zij zelf ook bepaalde aspecten aan waar zij zelf tegen aan loopt, en juist dit vond ik prettig. Was ik toch niet de enige met een avontuur!

Leonie wekt vertrouwen, is rustig, staat met beide benen op de grond, én geeft concrete handvaten waar je thuis mee aan de slag kan. Bij haar kan je alles vertellen en niets is raar, dat gevoel is goud waard. Ik zit beter in mijn vel en ben vrolijker dan voorheen!

D.

Ik heb Leonie leren kennen tijdens onze studie aan het Europees instituut De Baak. Een intensieve opleiding waarbij je elkaar goed leert kennen, als mens maar zeker ook als coach.

Leonie is rustig, betrokken en heeft humor. Ze luistert goed en laat haar intuïtie spreken en juist daardoor weet ze de juiste vragen te stellen waardoor je je bewust wordt van je eigen handelen. Ze neemt je mee in het proces en werkt echt samen, ze stemt goed af met wat voor jou nodig is. Hierdoor heb ik zelf ervaren dat ik mij vrij voel om mij open te stellen maar ook volgende stappen te zetten in mijn ontwikkeling.

Leonie..als mens sprankelend, warm en betrokken, een fijne studiegenoot en een betrokken coach!

Ingrid

Leonie Cares

Wil je meer weten…?